Camping ved Vøringsfossen

Camping ved Vøringsfossen

Kjærtveit Camping er ideelt plassert bare 20 minutter fra Norges mest kjente foss, Vøringsfossen! Dette gjør vår campingplass til et perfekt overnattingssted hvis du skal oppleve denne imponerende 182 meter høye fossen. Oppdag de ville naturkreftene til den majestetiske Vøringsfossen, en av de mest besøkte naturattraksjonene i Norge, en nydelig dagstur fra vår camping.

Som en del av ditt eventyr til Vøringsfossen, tilbyr Kjærtveit Camping en rekke overnattingsalternativer tilpasset dine behov. Velg blant våre koselige hytter og leiligheter, tilgjengelig året rundt for din komfort. Fra april til oktober har vi også en godt utstyrt campingplass for campingvogner og bobiler, perfekt for dem som ønsker å være tett på naturen.

Som tredje generasjon familiebedrift, har vi i Kjærtveit Camping klart å bevare tradisjonene som har definert oss siden starten, i tillegg til å opprettholde det autentiske preget vi er kjent for, samtidig som vi har sørget for å inkludere moderne og nødvendige fasiliteter for maksimal komfort. Vår camping kombinerer det autentiske med det moderne, slik at du kan nyte en bekymringsløs og minneverdig ferie når du skal se Vøringsfossen på nært hold.

Opplev Vøringsfossen – En majestetisk naturopplevelse på Hardangerviddaplatået

Den storslåtte fossen starter på Hardangerviddaplatået og stuper nesten 200 meter ned i Måbødalen. Dette fantastiske fossefallet tilbyr en unik og uforglemmelig opplevelse, og er en av Norges mest spektakulære naturattraksjoner.

Det hele kan oppleves på nært hold fra tilrettelagte utkikkspunkter både på toppen og bunnen. Spesielt ved bunnen av Vøringsfossen, vil du både kunne høre og føle den enorme kraften fra vannmassene som kaster seg ned i dalen. For den beste opplevelsen, anbefaler vi å kle seg i sprutsikre og vanntette klær dersom man ønsker å besøke fossen fra bunnen.

I 2015 gjennomgikk Vøringsfossen en utvidelse av sine fasiliteter, takket være Nasjonale Turistveier. Utkikksplattformene på Hardangerviddaplatået er nå delvis tilgjengelige for rullestolbrukere og tilbyr moderne toalettfasiliteter for besøkende. Dette gjør det enklere for alle å nyte den fantastiske utsikten og opplevelsen av fossen. Ved toppen av Vøringsfossen finner dere også både kafeteria og suvenirbutikk. Her kan du både slappe av med en forfriskning og finne unike suvenirer for å minnes ditt besøk. Deler av Vøringsfossen fryser til ved vinterstider, og utkikksplattformene stenges derfor for publikum på grunn av økt risiko.

Se Vøringsfossen fra et helt nytt perspektiv‍

Bare en kort kjøretur unna campingen ligger det nyeste tilskuddet til Vøringsfossen turistattraksjon: en storslått trappebro ferdigbygget i 2020. Denne moderne konstruksjonen strekker seg over fossen og tilbyr deg et enestående og spektakulært perspektiv over hele fossefallet. En tur over denne broen gir en unik opplevelse av Vøringsfossen og er et absolutt "must see" for enhver besøkende. Parkeringsmuligheter er også tilgjengelig i dette nylig ferdigstilte utkikksområdet, like ved selve fossen.

Legg ferien til Hardanger og utforsk de norske naturkreftene! Du kan trygt lene deg på vår lokalkunnskap, og vi setter stor pris på å dele våre erfaringer med besøkende som ønsker storslagne naturopplevelser man sent vil glemme. Kontakt oss og book din neste ferie på Kjærtveit Camping, ypperlig plassert for en utflukt til Vøringsfossen.