Overnatting i nærheten av den fantastiske Dronningstien

Overnatting i nærheten av den fantastiske Dronningstien

En halvtime unna overnattingen finner du Kinsarvik, som er startpunktet for Dronningstien, som tar deg med helt til Lofthus. Turen byr på en magisk naturopplevelse hvor du blant annet kan møte på hjort og elg.

Utfordre deg selv med en krevende og majestetisk fjelltur

Dronningstien, også kjent som “Dronning Sonjas panoramatur” tar deg med 1100 meter over havet gjennom alt fra frukthager til skog og høyfjell. Turen egner seg for erfarne turgåere og klassifiseres som krevende. Fotturen i sin helhet er på rundt 16,4 km og byr på utsikt over Hardangervidda og Sørfjorden. For de fleste vil gåturen ta alt fra 6-10 timer hver vei, men det finnes kortere alternativer dersom du ønsker en enklere tur. Den beste tiden å gå Dronningstien er mellom mai og september, da får man den komplette Hardangerfjordopplevelsen.

Ta en tur tilbake til år 1200 og gå de berømte “Munketrappene”

Mot slutten av Dronningstien like ved Lofthus finner du Munketrappene. Trappen var tilknyttet klosteret i Opedal og består av 616 steinheller, som ble lagt av engelske munker et sted mellom 1200-1210 for å skape en tryggere og enklere vei til vidda.

Ikke alle delene av Dronningstien er like komfortable som Munketrappene og det anbefales gode sko som tåler myr og en god niste som kan nytes på veien.

Overnatt i nærheten av Dronningstien og opplev dronningens favorittsteder i Hardanger!

Legg din neste ferie til Hardanger og overnatt hos oss i Kjærtveit Camping!